В публикувана днес  Европейската комисия настоятелно призовава държавите членки незабавно да

...
В публикувана днес  Европейската комисия настоятелно призовава държавите членки незабавно да
Коментари Харесай

Препоръка на ЕК във връзка с режимите за „златни паспорти“ и „златни разрешения за пребиваване“

В оповестена днес  Европейската комисия настоятелно приканва страните членки неотложно да анулират всички съществуващи режими за поданство против вложения и да подсигуряват, че са въведени строги инспекции за справяне с рисковете, свързани с режимите за право на престояване против вложения.

Днешната рекомендация е част от по-широката политика на Комисията за предприемане на решителни дейности по тези режими. Настоящият подтекст на съветската експанзия против Украйна още веднъж акцентира тези опасности. 

Някои съветски или беларуски жители, които са обект на наказания или които поддържат в огромна степен войната в Украйна, може да са придобили поданство на Европейски Съюз или фаворизиран достъп до Европейски Съюз, в това число правото да пътуват свободно в Шенгенското пространство, по линия на тези режими. За превъзмогване на тези непосредствени опасности през днешния ден Комисията предлага също на страните членки да преценяват дали следва да бъде оттеглено поданството, предоставено по режим за „ златен паспорт “ на съветски или беларуски жители, включени в лист със наказания на Европейски Съюз по отношение на войната в Украйна. Разрешенията за престояване, издадени според режим за право на престояване против вложения на съветски или беларуски жители, които подлежат на наказания, следва неотложно да бъдат отнети след самостоятелна оценка и в сходство с правилото на пропорция, главните права и националното право на страните членки. Тези ограничения следва да се ползват за съветски или беларуски жители, които поддържат в огромна степен войната в Украйна.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР